A Netflix bevezette a "Képernyőzár" funkciót a lejátszójában

Ha volt már olyan problémád, hogy véletlenül a telefonon leállítottál egy filmet vagy egy sorozatot, akkor ez most megszűnik

netflix_kepernyozar_gomb.jpg

(A képen a Képernyőzár gomb látható a Netflix telefonos alkalmazásában)

A Netflix bevezette a "Képernyőzár" funkciót a saját mobil alkalmazásában az Android eszközökre.

Kérdéses, hogy mennyire volt fontos a Netflix felhasználóknak ennek az opciónak a megjelenése, bár nem fér hozzá kétség, hogy bizonyos szituációkban hasznos lehet. Velem is volt már olyan, hogy véletlenül sikerült leállítani a filmet vagy a sorozatot amit éppen néztem, frusztráló volt, de csak minimálisan. Tudtam nélküle élni, most viszont itt van és örülünk. Biztosan sok az olyan ember aki a hasznát fogja venni, és tényleg egy tök jó dolog jött ezzel számára, a Netflix világába (pl. kisgyerekes szülők). 

Egyébként az új funkciót, a lejátszó bal alsó sarkában található "Képernyőzár" címkéjű lakat gombbal lehet bekapcsolni, az aktiválás után már nem lesz gond azzal, hogy véletlen leállítjuk, továbblépünk vagy esetleg beletekerünk a filmbe amit éppen nézünk. Ha pedig leszeretnénk állítani a filmet, akkor meg kell érinteni a telefon kijelzőjét és a "Képernyőzár feloldása" opcióra kattintani, majd még egyszer megerősíteni a szándékunkat.

netflix_kepernyozar_mukodese.jpg

Azt jelenleg még nem lehet tudni, hogy az iOS-es eszközökön mikor lesz elérhető ez a kis funkció.