Ütős Harry Potter RPG indult útjára a Minecraft világában

Hatalmas Harry Potter témájú játék jelent meg nemrégiben a Floo Network-től, és a játék alapja a már sokak által ismert Minecraft. Aki egy kicsit is ismeri a Minecraft nevű játékot, abban jogosan vetődhet fel a kérdés: hogy sikerült mindezt megoldani

Úgy gondoltam mindenképp megéri írni erről a játékról, mert a fejlesztők elképesztő mennyiségű munkát és időt pakoltak bele, hogy összehozzák ezt, illetve hátha megjön hozzá a kedvetek, és adok ötletet a vasárnapi kikapcsolódáshoz.

Nagyon fontos leszögezni, hogy ez a játék teljesen elrugaszkodik a Minecraft világától, mivel csak játékmotorként tekint rá; egy környezetként, amelyben meg lehet valósítani ilyen fantasztikus dolgokat, így akár az is adhat neki egy esélyt, aki alapjáraton zsigerből gyűlöli a Minecraftot.

A világot, új, egyedi és dinamikus tartalmakkal tették varázslatossá. A blokkok textúrája, és az épületek nagyon jól átadják a Harry Potter hangulatát. Nem csak a szokásos kocka. Az egyedi tartalmaknak köszönhetően a világ közel sem a szokásos blokkokból épül fel, ezeknek a mérete nagyon változatos, és a belőlük kirakott formákkal egész élethűre sikeredett épületeket és tárgyakat voltak képesek alkotni a készítők. Tehát képi világban szolgáltatja a megfelelő minőséget... igaz? Jó-jó, persze azért ésszerű kereteken belül. A Minecrafttól nem sikerül elrugaszkodni teljesen. Igaz, ha a játékba nagyon belemerül az ember, akkor nem tűnik fel neki, hogy azzal játszik, de elsőre fura lehet. Meg kell szokni azt is például, hogy az áttöltő jeleneteknél és a dialógusoknál nem érdemes mozgatni az egeret, mert az egy pillanatra "összerázza" a képet, és meg kell szokni magát a kezelőfelületet is. De ha valaki ezeken a külsőségeken túl tud lendülni, akkor remek vizuális élményben lesz része.

A hangok. Erre külön ki kell térnem. Úúúúúristen, hogy mennyire jók a játékban a zenék és a zajok. Milyen jól illeszkednek az adott szituációhoz. Én nem tudom, hogy a zene általuk készített-e vagy valahonnan felhasználták, de nagyon királyul megoldották.

Történet szempontjából a Privet Drive-on kezdünk a karakterünkkel (sajnos nem Harry-vel, így a saját történetszálunkat kell vinni és alakítani), egy-két feladat elvégzése és a játék irányításnak megtanulása után már indulunk is a Roxfortba, ahol izgalmas küldetések sora áll előttünk, de előtte természetesen részt kell vennünk a beavatási ceremónián, hogy bekerüljünk valamelyik házba. Idővonal szempontjából egyenlőre nem sikerült rájönnöm, hogy pontosan hol is járhatunk, de valószínűleg a játék nem követi a könyv vagy a film eseményeit időrendben. De ha szerzek információt erről, akkor mindenképp frissítem a cikket.

Én azt mondom, hogy aki szereti a Harry Pottert, és ki szeretne próbálni egy új és izgalmas koncepciót, az ne habozzon kipróbálni a játékot. Akár csapatosan, ugyanis tartalmaz Többjátékos módot is, és akár 4-en is lehet vele csapatni. 

(Plusz információ: A Floo Network YouTube csatornáján olvasható egy 2 évvel ezelőtti hozzászólásban, hogy tulajdonképpen ők csak pár tinédzser akik szeretik a Minecraftot és a Harry Pottert. Legyen ez motiváció azzal kapcsolatban, hogy nem számít a kor, ha valamit szerettek, csináljátok, kombináljátok, bátran és kreatívan, és ki tudja, lehet egyszer a ti játékotokról fognak írni a külföldi portálok.)

A játék ingyenesen letölthető ide kattintva. Viszont van lehetőség támogatni is a csapatot (az előbb említett linken), szerintem próbáljátok ki a játékot, és ha tehetitek, megérdemelnek pár dollárt a készítők, nagyon kitettek magukért. 
Gyengébb gépekhez ajánlott a light verzió használata, de ez könnyen kiválasztható a telepítőnél.