Itt az új OnePlus 8 széria, nézzük mit tudunk róla és, hogy kell-e nekünk?

Elég sok információ derült már ki a kínai telefongyártó készülékéről a bemutatása előtt, de azért lássuk, mit is sikerült alkotni a készítőknek. Ez a OnePlus új zászlóshajója, a OnePlus 8!

jtol22abyx7wntamuc7ark.jpg(Kép: © Future)

A cikk csak a OnePlus 8-ról szól, a nagy tesójáról a OnePlus 8 Pro-ról egy későbbi bejegyzésben fogok írni!

A cég
Lemerném fogadni, hogy vannak még jó néhányan, főleg kis hazánkban akik nem ismerik ezt a céget. Ezért egy gyors bemutató következik: a OnePlus egy kínai telefongyártó cég, amely 2013 végén indult, alapelve az, hogy a felhasználókkal és a fejlesztőkkel együtt készítsenek zászlóshajó telefont. A vállalatnak már az első telefonja a OnePlus One is nagy sikereknek örvendhetett. További célja az is, hogy alacsony áron nyújtson magas specifikációt. 

oneplus-one-price.jpg(Fotó a OnePlus One-ról)

Külsőségek
Azt, hogy valakinek tetszik-e egy telefon azt döntse el mindenki maga, de nem fér kétség, hozzá, hogy ha egy modern megjelenésű telefont szeretnél, akkor vess egy pillantást a OnePlus 8-ra. A telefon 160,2 mm x 72,9 mm x 8mm-es dimenziókkal rendelkezik és nem fél a trendeket követni, ezt bizonyítja az is, hogy jack csatlakozóval már a OnePlus sem szolgál nekünk illetve a telefon nagyon vékony kávát kapott, nem találkozhatunk a kameraszigettel sem mivel, mint ahogy azt már más gyártóknál is láthattuk (lásd. Samsung), a notch-ot lecserélték egy kis kivágásra a kijelzőn, ahol helyet kap a 16 MP-es előlapi kamera, portré móddal (a portré mód segítségével készíthetsz magadról olyan képeket, ahol a háttér szépen el van homályosítva és csak az arcod az éles). Apropó kijelző, a telefon egy FHD+, 6,55 inches, 90Hz-es, úgynevezett Fluid Display-el van felvértezve ami ívelt (értsd: lekerekített) is. A 90Hz-es frissítési érték egyébként eléggé jónak számít, a kijelző így olyan mintha a színek folynának rajta, és nagyon természetes érzést nyújt a használójának ez a folyamatosság. A kijelző erős fényerejének köszönhetően, nappal is jól látható - írja a Techradar.com. A telefon továbbá rendelkezik in-screen - tehát kijelzőbe épített - ujjlenyomatolvasóval, ami gyors és különböző szögekből is pontosan működik. A hátoldalon egy hármas kamerarendszert találunk, egy 48MP-es főkamerával, egy 16MP-es ultraszéles és egy 2MP-es macro kamerával. Videót pedig akár 4k 60fps-ben is vehetünk fel. 

gsmarena_001.jpg

Belülről
A telefon a piac egyik legerősebb processzorát kapta a Qualcomm Snapdragon 865 - a gyártó pedig azt ígéri, hogy ezzel a telefon, 25%-al gyorsabb mint az előző generációk - és mind e mellé választhatunk 8 vagy akár 12 GB RAM-ot is. Tárhely szempontjából pedig 128 vagy 256 GB-ról beszélhetünk. Felénk is egyre relevánsabb a kérdés: igen, a telefon támogatja az 5G-t is, illetve az új Wi-Fi 6-os szabványt használja amellyel szintén elképesztő netezési sebességeket is ellehet érni.

A OnePlus 8 3400 mAh aksival rendelkezik, és a gyorstöltésnek köszönhetően 1%-ról 50%-ra 22 perc alatt feltölthető. Fontos leszögezni, hogy ez a verzió (ellenben a OnePlus 8 Pro-val), nem támogatja a vezetéknélküli töltést.

Szín
Mielőtt kitérek az árra, még egy apró dolog: a telefon három színben rendelhető, a gyártó ezeket a színeket Onyx Black, Glacial Green és Interstellar Glow-nak nevezte el.

oneplus-8-three-color-variants-leak-featured-1420x799.jpg(Fotó: Android Headlines)

Mennyi az annyi?
Előbb említettem, hogy a gyártónak az egyik politikája, vagy ismertetője, hogy alacsony áron kínál magas specifikációt. Azt, hogy alacsony-e az ár mindenki maga látja.

  • OnePlus 8 (8/128 GB) - 749 € (kb 265 000 Ft)
  • OnePlus 8 (12/256GB) - 849€ (kb 300 000 Ft)

És legvégül, kinek éri meg?
Mindazoknak akik magas specifikációt akarnak aránylag alacsony áron és fontos nekik, hogy olyan telefont vásároljanak az 5G korának hajnalán, ami képes azt használni, és eltudnak tekinteni attól, hogy a kamerának nem erőssége a zoomolás (mint láthatjuk nagyon sok gyártó [lásd. Samsung Galaxy S20] nagyon ráfeküdt a kamera zoomolási képességeinek javítására, és eltudsz tekinteni a vezeték nélküli töltés hiányától.